Mangkene adoh swab sing kudu ditrapake ing rongga irung nalika tes coronavirus

2020-09-02

Ilustrasi grafis kanggo tes swab hidung nyebabake wong nggresah lan ngyakinake manawa akeh wong sing nggatekake peringatan saka pejabat kesehatan lan tetep ing omah sajrone pandemi iki.


Tes swab nasofaring, sing digunakake ing rumah sakit lan situs uji coba liwat saindenging negara, ditindakake kanthi nyisipake teken plastik dawa menyang rongga irung wong lan muter nganti sawetara detik kanggo nyedhot jumlah sing akeh saka sekresi. Sampel banjur didinginkan lan dikirim menyang laboratorium.

Dr. Dean Blumberg, pangareping penyakit infeksi bocah ing Rumah Sakit Anak-anak UC Davis, ujar manawa iki minangka "tes sing aneh kanggo para dokter.

â € œKowe terus mikir, â € ˜Aku ora bisa negesake luwih adoh, bisa? â € â € ujare menyang Daily News.

Akeh sing wis tes nggambarake pengalaman sing ora nyaman ing media sosial, kalebu pangguna TikTok sing syuting awake dhewe nyoba dites nalika lungguh ing mobil.

â € œYa, elek tenan. Aku nuwun sewu, "ujare petugas kesehatan sawise wanita nom-noman sing katon ora nyaman lan batuk.

"Rasane kaya aku ditusuk ing otak," dheweke nulis ing katrangan.

Ilustrasi medis anyar sing nuduhake yen rongga irung swab sing kudu digayuh dadi virus ing Twitter minggu iki sawise dituduhake karo praktisi perawat bocah.

Gambar sing gawe kaget, digawe dening MediVisuals, wis di-retweet meh kaping 60.000 kaping, menehi akeh pangguna alasan kanggo tetep terisolasi lan ora kena infeksi â € utawa malah dites. UC Davis Health, sing nampilake gambar ing postingan anyar, ujar swab 6-inch kudu diputer kaping pirang-pirang ing loro irung kanggo asil sing paling apik.

âAku wingi rampung. Iku sing paling mburi lan ing bolongan loro, "salah sawijining panganggo Twitter nulis. "Mripatku luh, krasa yen kudu wahing lan irungku krasa udan

Nanging akeh pangguna sing ora setuju, ngelingake manawa ora kepenak banget kaya prosedur lan tes medis liyane.

â € œ Ngandika saka pengalaman, tes kasebut ora apik banget, â ujare pangguna Twitter liyane sing ketoke kena infeksi. â € œNapa sing ala ngenteni seminggu + kanggo golek asil, mula sampeyan rumangsa bakal ora bisa ambegan lan prekara-prekara kaya mlaku-mlaku nggawe sampeyan rumangsa wis nggawa truk. â €

Tip Q sing dawa nyemprotake irung: apa sing bakal dikarepake saka tes virus corona

Nanging, Blumberg ujar manawa iki tes sing paling apik amarga luwih akurat lan nglumpukake conto sing luwih apik tinimbang swab lisan. Prosedur kasebut ditindakake kanggo infeksi liyane, kalebu pertussis, sing dikenal minangka batuk rejan.

Nanging dheweke nyathet manawa ora kepenak, iki dudu tes sing nglarani.

"Ora ana pitakon manawa ora kepenak," ujare. â € œNanging ora kudu lara. Ora kaya jarum sing nusuk ing kulit

Jinis tes COVID-19 liyane sing dikembangake, kalebu sawetara sing bakal nggunakake getih, nanging durung ana timeline kanggo tes sing kasedhiya.

â € œ Iki minangka wilayah sing cepet, â € ujare Blumberg.

Presiden Trump, sing dites kanggo virus pungkasan wulan, nerangake pengalaman kasebut marang para wartawan sajrone konferensi warta 16 Maret.

â € œ Ora prekara sing arep dak lakoni saben dina. Aku bisa ngandhani, "ujare. â € œKuwi tes. Iki tes medis. Ora ana sing nyenengake. "