Apa sing penting dibutuhake sadurunge ujian asam nukleat?

2020/07/31

1. Gargle karo banyu sadurunge golek dhokter lan aja mangan 2 jam supaya ora mutah. Aja ngrokok, ngombe utawa ngunyah permen karet sajrone 30 menit sadurunge disampel supaya ora nyebabake asil tes asam nukleat mahkota anyar.

2. Aja nggunakake transportasi umum menyang lan saka rumah sakit.

3. Sampeyan kudu nggawa kertu identitas pribadi lan nuduhake kode kesehatan nalika menyang dhokter.

4. Nganggo topeng bedah nalika ngunjungi rumah sakit kanggo nyuda risiko infeksi silang.

5. Jaga jarak sing aman luwih saka 1 meter saka wong liya nalika ngenteni perawatan lan aja kakehan guneman.

6. Kanthi aktif kerja sama karo staf medis kanggo nganakake pemeriksaan suhu lan investigasi epidemiologis.

7. Ngleksanakake prinsip "siji dhokter, siji pasien, siji ruangan konsultasi". Yaiku, mung siji pasien sing diidini mlebu ruangan konsultasi. Wong tuwa, bayi lan lara uga bisa diiringi anggota kulawarga.

8. Ninggalake rumah sakit sanalika bisa mriksa dokumen lan ngusapi tangan karo sanitizer tangan tanpa tangan sing disedhiyakake. Aja nginep.